Wat is een leuk kraamcadeau?

Wat is een leuk kraamcadeau?

Ik zoek een duurzaam kraamcadeau

Deze blog wil ik aandacht besteden aan tips voor het geven van een kraamcadeau. Zelf hebben we 3 kinderen en 2 kraamperiodes gehad. Bij Isabel, de oudste, was dat een ‘normale’ periode en de tweede ronde met Tobias en Nina was dat natuurlijk in een rare periode, nét in een lockdown. De visite die langskwam zat achter het raam. We waren altijd blij met cadeautjes die we langere tijd konden gebruiken. Het viel me op dat we veel kleertjes in hele kleine maatjes kregen, super schattig maar Isabel was daar erg snel uit. Onze tweeling kon er gelukkig wat langer mee doen omdat ze nou eenmaal zelf een stuk kleiner waren. Ik vind het persoonlijk leuk een cadeautje te geven waar een baby/kindje wat langer wat aan heeft. Hieronder heb ik een lijstje samengesteld van kraamcadeautjes die leuk zijn om te geven en waar je als ouder ook echt wat aan hebt 😊 Ze staan niet per se in volgorde trouwens!

 

1 Een lieve knuffel / rammelaar van Pebble
De knuffels van Pebble zijn allemaal handgemaakt en fijn zacht. De meeste rammelen wat het extra leuk maakt voor een baby. Isabel heeft (toevallig) een knuffel gehad van Pebble in de kraamweek en deze ligt na vier jaar nog steeds in haar bed.


2 Een bijtring

Hier in huis hebben we lang wat gehad aan bijtringen. Niet alleen met het doorkomen van tandjes maar in eerste instantie alleen maar om vast te grijpen. Tobias, die net 2 is, krijgt nu zijn hoektanden pas en is er nog steeds blij mee. Klik hier voor onze collectie bijtringen.

3 Sensory tumbling van PlanToys
Deze is erg leuk voor kindjes vanaf ongeveer een half jaar. Ze kunnen voelen aan een stofje, horen een rammelaartje en zien zichzelf in een spiegeltje. Dit soort cadeautjes zorgen voor lang speelplezier van de allerkleinsten. Je vindt hem hier.

4 Een houten trein
Niet direct voor een pasgeboren baby om mee te spelen maar wel een heel leuk accessoire voor op de kinderkamer. We kregen een houten trein die Isabel nog steeds op haar kamer heeft staan op een plankje. Deze van Trixie ziet er zo gezellig uit met alle dieren.

5 Een test setje van Naïf
Wat was ik blij dat we deze hebben gehad in de kraamweek van Isabel. Ik stond er toen niet erg bij stil wat er allemaal voor troep in babyproducten kan zitten. De producten van Naïf zijn geheel op natuurlijk basis en al geschikt voor pasgeboren baby's.

6 Een grote hydrofiel van Wee Gallery

Een grote hydrofiele doek is altijd fijn. We gebruiken ze voor Tobias en Nina na twee jaar nog steeds en ze zijn na heel veel 60 graden wasjes ( mee met de luiers) nog steeds goed. Heerlijk om ze mee af te drogen. Tijdens de borstvoedingsperiode kan zo’n doek gebruikt worden om discreet te voeden. Maar je kan er ook een schaduwplek mee creëren, een tent mee bouwen noem maar op! Deze doek van Wee Gallery is groot en er staan allemaal dieren op om te ontdekken. De doeken van Happy Bear zijn ook heel fijn om cadeau te doen, deze doeken vind je hier.

7 Een Baby boekje

Heerlijk zo’n zacht boekje dat lekker kraakt. Misschien niet iets wat jaren meegaat maar wel heel leuk tot zeker anderhalf jaar. De boekjes van Wee Gallery en Trixie zijn heel leuk!

8 Een sleutelbos
Je kindjes eerste sleutels. Deze zijn altijd fijn en multifunctioneel. Ze zijn te gebruiken als ‘sleutel’ maar dienen ook prima om in te bijten bij doorkomende tandjes. We hebben ze in het assortiment van hout gemaakt door PlanToys, klik hier, en van gerecycled plastic van Green Toys, klik hier

9 Een stapeltoren
Een houten stapeltoren doet het altijd goed. We hebben een aantal verschillende in het assortiment. Van het merk Trixie baby hebben we er verschillende. Bijvoorbeeld Mr. Monkey , Mrs elephant en Mr. Polar Bear. Ook heeft PlanToys een prachige houten stapeltoren van een kip, klik hier.

10 Een gepersonaliseerd cadeau

Hoe leuk is het om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld een geboortebordje of houten speelgoed dat is voorzien van naam en geboorte datum. Persoonlijker kan bijna niet. Voor alle gepersonaliseerde opties klik je hier.

Cadeaupakket

Naast bovenstaande opsomming is het ook super leuk om een cadeaupakket te geven. Je kan kiezen uit een standaard cadeaupakket waarin verschillende leuke items zitten maar je kan ook kiezen voor een brievenbuspakket waarbij de ontvanger niet thuis hoeft te zijn. Je vindt hier onze standaard cadeaupakketten en hier onze brievenbuspakketten. Wie maak jij binnenkort blij?

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen