Een lange autorit met kinderen overleven?

Een lange autorit met kinderen overleven?

In het voorjaar en de zomer ontkomen veel mensen er niet aan. Een lange autorit of vliegreis naar de vakantiebestemming. Met kleine kinderen kan een langere reis best een uitdaging zijn. Hieronder krijg je tips voor vermaak in de auto of vermaak in het vliegtuig.


Zorg er uiteraard voor dat er genoeg drinken en eten voor onderweg mee is. Niks is zo vervelend dan kindjes die honger krijgen in een auto of onderweg. Trek confortabele kleding aan en een leuk idee is om kleine cadeautjes voor te bereiden, zodat je die onderweg kan geven aan je kleintje of kleintjes. Ze hebben op deze manier iets om naar uit te kijken. Daarnaast zijn voldoende pauzes cruciaal. Wij namen altijd potjes mee voor onderweg toen de kids net zindelijk waren. Dat scheelde een hoop gedoe bij een tankstation.

 

Kleine cadeautjes voor onderweg.
Muizenkindjes heeft vanalles in het assortiment om een (lange) reis aangenamer te maken.

Geef kleine cadeautjes onderweg. Dat helpt om uit te kijken naar een volgend punt tijdens de reis. Zo hebben we bijvoorbeeld een caleidoscoop van PlanToys waar de kids op de achterbank wel even zoet mee zijn. De wereld ziet er ineens heel anders uit door zo’n lens. Stel vragen wat ze zien en laat ze de voorbijgaande wereld op een hele andere manier ontdekken.

Een ander leuk idee is een draaipuzzel van Bigjigs of een pocketpuzzel van Goki. Voor wat oudere kinderen is er een kompas van Goki om te helpen de juiste weg te wijzen.


Helemaal ideaal zijn de magnetische puzzelboekjes van Scratch. Hierin zitten verschillende puzzels die vastzitten met magneten, ideaal voor in de auto of tijdens een vliegreis! Zo slingeren de puzzelstukjes niet rond. We hebben hem in verschillende varianten.

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen