• Gratis inpakservice
  • Webwinkelkeurmerk
  • Binnen 1-2 werkdagen verzonden

Duurzaam

Gepubliceerd op 1 september 2022 om 09:00

De augustus maand vloog voorbij! Wat hebben we een toffe tijd gehad op de camping. Isabel mocht weer een paar keer paardrijden en Tobias en Nina waren vooral dol op het strand. Het heerlijke op de camping is, is dat je altijd buiten bent. We hebben slechts 1 dag regen gehad waarin we veel spelletjes binnen speelden. Isabel had haar eenhoornkrijtjes mee van ons nieuw merk Crayon Box en Tobias en Nina waren druk met de blokken puzzel van Bigjigs.

Ik wil jullie dit keer meenemen in het verhaal achter Muizenkindjes. Wat betekent duurzaam voor ons? Hoe kan je een duurzame(re) levensstijl creëren met kinderen? Duurzaam leven met kinderen is namelijk niet altijd even makkelijk.

Laatst las ik een artikel over het feit dat een baby al afval heeft geproduceerd nog vóórdat hij geboren is. Het artikel kwam voort uit de video “My first Footprint”.  Denk aan alle benodigdheden bij de bevalling maar ook daarvoor bij alle controles tijdens een zwangerschap. Ik ben van mening dat je als (aanstaande) ouder een hoop kan doen aan het reduceren van afval en het verminderen van de zogenoemde ‘footprint’ van je kleintje. In alle eerlijkheid stond ik er voor de geboorte van Isabel niet erg bij stil. Toen ze geboren was vond ik het vreselijk dat bij het ophalen van het restafval, eens in de twee weken, de container voor een groot deel gevuld was met luiers. Dat kon anders. We zijn overgestapt op wasbaar en daarmee verminderde ons afval aanzienlijk. Toen de tweeling geboren werd zijn ze vrijwel na de geboorte in wasbaar gegaan. Zo schattig die mini luiertjes.

Ook met het kopen van speelgoed keken we goed uit. Wat Muizenkindjes betreft is speelgoed duurzaam als het een lange tijd meegaat, van verantwoorde materialen is gemaakt én dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Geen troep die zo kapot is of (wegwerp) plastic speelgoed. Soms krijgen we iets cadeau en dat vind ik lastig. Laatst heb ik voorzichtig daar iets van gezegd en ik kwam erachter dat veel mensen er totaal niet over nadenken. Ik ben blij dat veel speelgoed dat Isabel heeft doorgeschoven kan worden naar Tobias en Nina. Zo gaat de trein van Trixie al jaren mee en ook de houten keuken accessoires zoals de houten taart en ijsjes doen het al jaren enorm goed.

Wat me opvalt zijn bijvoorbeeld ook de traktaties op scholen en op het kinderdagverblijf. Vrijwel alles zit verpakt in plastic, vaak incl. een 'troepje' van plastic dat snel stuk gaat. We hebben van de laatste traktatie van Tobias en Nina een duurzame traktatie gemaakt. De kindjes konden kiezen uit een Wiggly worm, een mini camera of een wiebel beestje. Hieraan zat een touwtje met een kaartje voor de kindjes. Kindjes blij, geen plastic en geen afval.

Muizenkindjes kijkt niet alleen naar het product maar ook hoe het product geproduceerd wordt, de arbeidsomstandigheden. Zo heeft Pebble een hele organisatie erachter zitten die vrouwen uit Bangladesh een eerlijke kans biedt. Staat de fabriek van PlanToys in Thailand waar het hele proces van A tot Z is ingericht om zo duurzaam en eerlijk mogelijk te produceren noem maar op.

Ook is het mooi andere mensen te kunnen inspireren. Zo zei een vriendin laatst, wat leuk! Ik heb nu iets bij je gekocht met een mooie achtergrond maar anders had ik gewoon wat bij de Action gekocht, ik keek nergens naar. Ik denk maar zo, alle beetjes (bewustwording) helpen. Volgende maand aandacht voor tips rondom de feestdagen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Paula Bos
9 maanden geleden

Wat een super duidelijke uitleg. Dank je wel.

Hans Bos
9 maanden geleden

Verstandig omgaan met mensen en materialen is zeer aan te bevelen.